‘Master SOJ’

Jag heter Sven-Olov Jacobsson och under 1960-talet, efter studier inom naturmedicin i Norden och Tyskland, startade jag mitt första företag inom hälsa. 

Vid sidan av mitt jobb fortsatte jag studera och fastnade då för TCM – Traditionell Kinesisk Medicin. Jag fokuserade på akupunktur för att specialisera mig inom området men studerade även kiropraktik, neuralterapi och homeopati.

Under en vidareutbildning i Kina, mötte jag en Qigong Master vid Harbins Universitetssjukhus och det var då det sa klick! Där och då blev jag helt säker på att det var Qigong jag skulle hålla på med. Jag fick se otroliga saker hända när Qigong Mastern hjälpte människor där ingen annan behandling fungerat, så jag började träna Qigong. 

Behandling av patient med fantomsmärtor efter amputation av underarm.

Tanken var att han skulle komma till mig, men på den tiden fick ingen Qigong Master lämna Kina, men vi hade brevkontakt under lång tid. En dag fick jag ett telefonsamtal från en Qigong Master som befann sig i Kanada på tillfälligt besök och han ville komma och träffa mig. Med hjälp av Beijings borgmästare, vars fru blivit hjälpt ur sin rullstol med hjälp av samme Qigong Master, hade han fått utresetillstånd. Jag fick följa med honom på behandlingar och jag började se färger som strålade mellan patienten och Masterns händer. Jag hade tidigare sett samma sak när jag behandlade med akupunktur, men avfärdat det som synvillor.

Färgerna jag såg var de fem organelementfärgerna gult, vitt, blå-grått, grönt och rött. Mastern blev jätteglad över detta och passade på att testa mina förmågor. När jag behandlar använder jag mest känseln men färgerna är ett bra komplement.

Elementen
De fem elementen

Jag är ingen helare och heller inte legitimerad läkare. Ingen kan ‘hela’ eller ‘läka’ någon annans kropp! Det enda jag vet är att jag bidragit till att rädda en hel del liv efter att ha övertalat en del av mina patienter att vända sig till en läkare istället när kirurgiska ingrepp varit enda lösningen.

“Det jag vet med säkerhet är att jag
– tillsammans med dig –
kan förbättra din hälsa.”

Efter alla år som praktiserande Qigong Master, studier och arbete med människor, kan jag bara konstatera att jag hjälpt många människor till ett friskare liv genom mina kunskaper om hur man förbättrar sin hälsa. Hur man gör för att gå från sjuk till att må bättre till att ha möjligheten att bli helt frisk! 

/Sven-Olov

P.S Tillsammans med den välkände norske medicinaren och Qigong Grand Master James Nysted, har jag introducerat den Kliniska Qigongen – Shaolin Nei Jing Gong, Luo Han Gong och Kong Jing Gong – i Europa.